KEDD-PÉNTEK: 7.00 – 19.00
SZOMBAT:        6.00 – 19.00
VASÁRNAP:      6.00 – 19.00

KEDD-PÉNTEK: 7.00 – 18.00
SZOMBAT:        6.00 – 18.00
VASÁRNAP:      6.00 – 18.00

Previous slide
Next slide

Magdi tortája

100-at formáznak a gyertyák Szabadi István, a Kati cukrászda vezetőjének tortáján. A cukrászmester jó néhány ínyencségével találkozhatott a jubiláló Délmagyarország olvasótábora – ezúttal lapunkat lepte meg.

Szeged Szabadi István cukrász a száz éves DM tortával a Kati cukrászdában.
Fotó: Karnok Csaba

– Feleségem, Kati kedvence Rúzsa Magdi: amikor 2008-ban Szegeden, a lap ajándékkoncertjén lépett fel, ajándékoztunk neki egy Esterházy-tortát, tetején egy Magdiról készült, ehető képpel. Az a nap aranybetűkkel van beírva a szívünkbe. A tavaly nyári utcai parádén pedig a két pilóta, Sebastian Vettel és Sebastien Buemi Forma–1-es autót formázó tortát kapott tőlük – meséli a 64 éves cukrászmester, aki hajnalban, mielőtt nekiveselkedik az édességeknek, kezébe veszi az újságot – 1952 óta szinte folyamatosan olvassa. Nála csak 98 éves apósa aprólékosabb „újságfogyasztó”.

Szeged
Fotó: Miskolczi Róbert

Szabadi István története egy hajnali munkakezdéshez kapcsolódik. – Ismerem a terjesztőnket. Egy reggel látom: ott hever egy bicikli a műhelyem mellett, körülötte újságok. Mi történhetett? Fertődi rokonain keresztül – akik nekem jó ismerőseim – kinyomoztam a telefonszámát. Kiderült: nem az övé a bicaj, hanem egy belvárosi terjesztőé, aki némileg kapatosan elkerekezett idáig a Novoteltől – majd egyszerűen hazament aludni – idézi fel a sztorit.

Forrás: Délmagyarország