HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

csaladi

 Eleinte nem volt kedvem hozzá, de aztán jó poénnak tűnt, és szebb is lett, mint képzeltem - magyarázta egy féltenyérnyi marcipánból készült pókos autót farigcsálva ifjabb Szabadi István, amikor tegnap meglátogattuk a szegedi Kati cukrászda műhelyében.

Fotó: Frank Yvette

A Popeyként is ismert fiatal mestercukrászt kérték fel, hogy a mától vasárnapig tartó ötödik szegedi csokifesztivál legfőbb látványosságának számító szegedi terepasztal dekorációs elemeinek egy részét készítse el.

Az Árkád bevásárlóközpontban látható tíz négyzetméteres városmakettben grillázsból készül el a belvárosi Tisza-part egy része a hidakkal, amely alatt egy valódi csokifolyó hömpölyög majd. Popey a rakparti autókat, gyalogosokat és a Stefánia fáit készíti el – marcipánból. Mire meglátogattuk, a 20 autóval és a 30 gyalogossal már elkészült, a 30 fa előállításának feladata viszont még hátravolt.
 – Először próbálkoztam a marcipántörzzsel, de nem állt meg, pedig még rajta sem volt a lomb. Úgyhogy végül karamellből kell elkészítenem – mesélt a szakmai kihívásokról a cukrászmester, aki örömmel vette a felkérést, hiszen főként aprólékos kézműves munkát igénylő látványédességekkel foglalkozik. Az autókkal és a gyalogosokkal nagyjából 7-8 óra alatt készült el, 4 kilónyi massza felhasználásával.

 Az alkotások természetesen ehetők – mondta el a szakember –, de száradva egyre keményebbek lesznek, ezért csak megfelelő fogazattal ajánlott a fogyasztásuk.

Forrás: www.delmagyar.hu

Fotók: Frank Yvette

  • L3161741
  • L3161742
  • L3161743
  • L3161744
  • L3161745
  • L3161746
  • L3161747

Simple Image Gallery Extended

Címünk:
Szeged, Csorba utca 3.
6723

KEDD-PÉNTEK: 7.00-19.00
SZOMBAT: 6.00 - 19.00
VASÁRNAP: 6.00 - 19.00

fb yt pt  fb

info